Pri športu je hidracija zelo pomembna

Že kar nekaj časa se sedaj aktivno ukvarjam z športom, na vsakodnevni ravni. To pa so bili razni športi, saj nisem konkretno dolgo časa treniral kakšnega specifičnega športa. No tukaj pa je bila vedno zelo pomembna hidracija, sploh pa če je šlo za kakšen zelo aktiven šport, pri kateremu se veliko potimo.

Hidracija pa je bila pomembna zaradi tega, ker imamo lahko zelo burno reakcijo, če gremo izvajati kakšen šport in smo dehidrirani. To pa sem zares šele opazil, ko sem začel trenirati boks. Ti treningi pa so bili fizično zelo zahtevni, ter je telo pri temu izgubilo ogromno vode v obliki potenja. Zato pa sem vedno poskrbel za to, da sem pred treningom, ki sem jih imel zvečer, spil vsaj 3 do 4 litre vode. 

V kolikor pa nisem poskrbel za takšno hidracijo, pa sem postal po samemu treningu zelo omotičen, ter sem dobil močne vrtoglavice in glavobole, tako da sem lahko po treningu šel samo še spati. Nato pa sem bil tudi naslednji dan zelo slab, saj so se glavoboli še kar nadaljevali.

No tako pa sem dajal vedno zelo veliko poudarka na to, da sem spil zadosti vode. Pomagalo pa mi je to, da sem imel na faksu in pa še pred tem v srednji šoli navado, da sem vsako uro spil pol litrsko plastenko vode. To pa mi je zagotovilo, da sem do konca pouka, kar je bilo na faksu po navadi ob 16i uri, spil 3 do 4 litre vode. Nato pa sem, ko sem prišel domov, spil le še kakšne pol litra vode in sem bil zadosti hidriran, da sem se lahko odpravil na trening in me ni rabilo skrbeti, da bom po treningu čisto dehidriran in dobil razne glavobole in podobno.

Tako pa lahko iz prve roke povem, da moramo za hidracijo vedno poskrbeti, sploh pa če se ukvarjamo s kakšnim športom. 

Pri športu je hidracija zelo pomembna